De Gezelligste dag van het jaar!

26 augustus 2017 is een bijzondere dag in Cothen, want aan de Kapelleweg wordt er een gezellig Oogstfeest gehouden. Een evenement waar jong en oud van kan genieten en waar veel activiteiten over het boerenleven te doen zijn. Er is te zien hoe het vroeger ging, hoe het nu gaat en wat de toekomstverwachtingen zijn.

Drie agrarische bedrijven zijn geopend voor het publiek, namelijk: Bert de With akkerbouw, Jos van Rijn fruitteelt en Hans van Rooijen melkvee. Wandel rond op het tarweveld, waar het land wordt bewerkt door tractoren uit vroegere tijden, maak een rondrit met de fruittrein langs de prachtige fruitbomen of kom kijken bij het koeien melken. Er zijn veel oude ambachten en demonstraties. U kunt meedoen met de rondleidingen op het fruitbedrijf en op het melkveebedrijf. Daarnaast zal de antieke stoombrandspuit getrokken door twee imposante Belgische paarden regelmatig uitrukken. Neem een kijkje in de recreatiehoek en ontdek wat de Kromme Rijnstreek allemaal te bieden heeft en proef tegelijkertijd de heerlijke producten uit deze mooie streek. De mooiste koeien worden geshowd door de deelnemers van de jongveekeuring Kromme Rijnstreek. Op het terras voor de Oogstfeesttent zijn diverse muziekoptredens, zoals een folklore dansgroep. Voor de kinderen zijn er nieuwe activiteiten. Zo kunnen zij meedoen met boerenbootcamp, popcorn en appelmoes maken, kunstkoe melken en ponyrijden. Er is een smaaklaboratorium, een kinderboerderij en een poppentheater. Ze zullen zich geen moment vervelen.

Boelhuisveiling
Wanneer er voldoende spullen worden ingezameld zal er een boelhuisveiling worden gehouden. Voor de jeugd is er ’s avonds vanaf 20.30 uur een tentfeest georganiseerd door PJGU Langbroek, m.m.v. DJ Maarten. Het Oogstfeest is van 10.00 tot 17.00 uur. Er is voldoende parkeergelegenheid.

Kraampje reserveren?

Heeft u interesse in een kraam (agrarisch gerelateerd) en/of authentiek, (klein) meubilair, gereedschap, huisraad voor de boelhuisveiling, mail dan even naar info@oogstfeestkrommerijnstreek.nl. Ook ideeën, suggesties zijn van harte welkom. Voor meer informatie zie: www.oogstfeestkrommerijnstreek.nl

Ga naar vorige edities