Foto’s: Arma Fotografie

Hoe is het om elke keer als je in de spiegel kijkt mee-eters, rode bultjes en puistjes te zien? De één zit er niet mee, de ander vindt het heel erg. De impact van acné op iemands dagelijkse leven wordt nog vaak onderschat. ‘Ach, het hoort er nu eenmaal bij, het gaat vanzelf weer over!’ is wat mensen met acné te horen krijgen. Toch kan acné een aanslag hebben op het zelfvertrouwen en kunnen mensen letterlijk en figuurlijk gebukt gaan onder acné. Uit onzekerheid en angst voor afkeuring zeggen zij regelmatig sociale gelegenheden zoals feestjes of zwemactiviteiten af. Acné kan het plezier flink vergallen.

De huidtherapeuten van Huidzorg Houten zien elke dag dat acné veel impact kan hebben. Zeker 85% van de mensen tussen 12 en 25 jaar heeft in meer of mindere mate last van puistjes in het gezicht, op de borst, de rug en de schouders. Het is dus geen wonder dat acné de grootste hulpvraag vormt bij Huidzorg Houten. Vorig jaar en dit jaar bestond zeker 25% van alle behandelingen die Huidzorg Houten biedt uit acnétherapie. De acnébehandeling bestaat uit een grondige dieptereiniging, waarbij puistjes en mee-eters verwijderd worden, een peeling en nabehandeling.

Effectieve aanpak
Veel mensen met acné zitten in een vicieuze cirkel en zien door de bomen het bos niet meer. Alles wat zij proberen aan hulpmiddeltjes werkt niet of lijkt de acné juist te verergeren. De huidtherapeuten van Huidzorg Houten onderzoeken eerst de oorzaak. Ook letten zij op de uitlokkende factoren, zoals stress en voeding. Door acné bij de wortel aan te pakken is er meestal na elke behandeling verbetering zichtbaar en zien we de huid geleidelijk rustiger worden.

Acné vereist maatwerk
Voor jongeren is het belangrijk dat zij op tijd leren hoe ze thuis op de juiste manier hun huid kunnen verzorgen. Zo kan er een hoop leed bespaard blijven. Ook volwassenen kunnen bij Huidzorg Houten terecht voor de behandeling van acné. Bij vrouwen ontstaat acné meestal door hormonale veranderingen en dit vereist een andere aanpak. Iedere huid is uniek. Daarom passen de huidtherapeuten van Huidzorg Houten de acnébehandeling en adviezen aan naar de conditie en behoeften van de huid én de cliënt.

‘Puistjes en mee-eters kun je beter niet zelf uitknijpen’

Huidverbetering bij acnéschade
Ook de huidschade die acné veroorzaakt, zoals grove poriën, pigmentvlekjes, roodheden en littekentjes kan verminderd worden bij Huidzorg Houten. Peelings, fractionele laserbehandelingen, micro-needling therapie en microdermabrasie zijn effectieve behandelingen die de huid egaliseren en gladder maken. Als je daarbij huidproducten gaat gebruiken met therapeutische ingrediënten, zoals salicylzuur, retinol en antioxidanten, is er een grotere kans op goed en langdurig resultaat.

Vergoeding vanuit zorgverzekeraar mogelijk
Wist je dat de behandeling van acné in het gezicht bij een aanvullende verzekering geheel of gedeeltelijk vergoed kan worden? Vraag de zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden, dan weet je precies waar je aan toe bent. Je kan bij Huidzorg Houten terecht met én zonder verwijzing van de huisarts. De eerste afspraak bestaat uit een persoonlijk intakegesprek. De huidtherapeuten van Huidzorg Houten staan klaar om te helpen en doen er alles aan om je op je gemak te stellen.

Lees meer over acnétherapie

Afspraak maken?

Huidzorg Houten
Zorggebouw Houten
Prins Bernhardweg 69
3991 DE Houten
030-6342561
www.huidzorghouten.nl
contact@huidzorghouten.nl